dilluns, 14 d’abril del 2014

L'art de l'assassí

L'art de l'assassí
Mari Jungsted
Traducció d'Anna Turró
La butxaca
386 pàgines

Sobre l'autora: Mari Jungstedt viu a Estocolm amb la seva família. És llicenciada en periodisme i abans de ser coneguda per la sèrie situada a Gotland, va treballar per la televisió sueca. S'ha convertit en una de les escriptores més populars de la novel·la nòrdica.

Sobre el llibre: Quart llibre de la sèrie de l'escriptora que se situa a Gotland. Altra vegada l'equip de l'Anders Knutas amb la participació del periodista Johan Berg. 
Un matí d'hivern, apareix penjat a la porta medieval del poble de Visby, l'Egon Wallin, un marxant d'art conegut de tot el poble i que la nit abans ha inaugurat una exposició sobre un pintor lituà. Aparentment, sembla que l'Egon no tenia enemics. Curiosament, però, hi ha coses a la seva vida que no acaben d'encaixar: té uns quadres molt valuosos amagats a casa seva i l'endemà de l'exposició tenia previst marxar del poble, deixar la seva dona i instal·lar-se ben lluny amb algú altre. L'equip de l'Anders Knutas s'haurà de posar en marxar amb la col·laboració del periodista Johan Berg per trobar una explicació i el culpable de l'assassinat.

Opinió: Utilitza un estil bastant periodístic amb capítols molt curts amb la idea de mantenir un bon ritme, però tot i que la novel·la aconsegueix captar l'atenció no m'ha acabat d'enganxar, sobretot per la meitat del llibre, on sembla que la investigació entre en temps mort. Li donarem 3 estrelles.  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada